6+1 felhasználási módja az OSB lapoknak!

2023 október 29.

Sokak kedvelt építőanyaga az OSB lap, mivel rengetegféle mindenre használható, igen strapabíró és pénztárca barát az ára is. De mire is használhatod fel, ha egy kicsit kreatívan közelíted meg a dolgot? Mutatjuk!

1. Kerti ház

Az egyik leghatékonyabb és legkedvezőbb felhasználási javaslatunk a kerti házak és tárolók kivitelezése OSB lapokból. Ennél egyszerűbb megoldást már csak akkor tudnánk véghez vinni, ha készen vesszük meg a tárolónkat, de ez semmiképp sem a legolcsóbb megoldás.

Ha a bicikliket kell megvédeni az időjárás viszontagságaitól, ha a kerti eszközeinket akarjuk valahol tárolni ez mindenképp egy egyszerű módja annak, hogy ezt megtehessük. Persze más anyagokra is szükségünk lesz ehhez a projekthez, például a vázszerkezethez vagy a tető burkolásához, de megéri elgondolkodni ezen a megoldáson.

2. Padló a műhelybe

A műhely nem azon része a háznak, aminek mindenképp a legszebbnek kell lennie, így sokat spórolhatunk azon, hogy nem a legtrendibben vitelezzük ki a berendezését. Így tökéletes választás az OSB lap, akár a padlózásban is. Ehhez egy strapabíróbb és vastagabb fajtát ajánlunk.

3. Szerszámtároló

A műhelyben a rendszerezés is igen fontos lépés ugyanis a rengeteg szerszámnak muszáj helyüknek lennie, ha nem akarjuk őket keresgetni, amikor szükség van rájuk, csak felkapni és használni. Ehhez pedig arra van szükségünk, hogy valahogyan tudjuk őket tárolni, de nem költenénk rá sokat, hogy bútorokat, polcokat vegyünk, ezeket viszont mi magunk is meg tudjuk csinálni otthon pár OSB lapból.

4. Álmennyezet

Az álmennyezeteket általában jobb, ha gipszkartonból csináljuk, de vannak esetek mikor egy-egy OSB lapból is egyszerűen megoldhatjuk, ilyen a már fent említett műhely is, hiszen ez is szigetel, annyira amennyire szükségünk van.

5. Hőszigetelő

A hőmegtartási tulajdonságai is igen magasak. Használhatjuk ugyanúgy hőszigetelési anyagokkal, habbal,vagy szálas szigetelő anyagokkal, mint bármelyik másik konkrétan erre a célra szolgáló terméket.

6. Hangszigetelés

Az OSB lapok tökéletes hangszigetelőként funkcionálnak. Használhatjuk akár falra, de mennyezetre is

+1 : Strapabíró szállító dobozok

Végül pedig azoknak hoztunk egy ötletet, akik sokszor szállítanak különböző tárgyakat A-ból B-be. OSB lapokból erős és időtálló dobozokat lehet csinálni, amit kipárnázva, esetleg belülről felosztva használhatunk tárolásra és szállításra, ezzel még inkább óvva a szállítani kívánt termékeinket, dolgainkat.

Keresd most akciós OSB lapjainkat!

Valósítsd meg velünk a következő projekted, keresd akciós árlistánkat a honlapon!

Scroll to Top