Csúszásmentes rétegelt lemezek felhasználási lehetőségei

2024 május 21.

mi is pontosan a csúszásmentes rétegelt lemez?

A csúszásmentes rétegelt lemezek olyan speciális anyagok, melyek kiválóan alkalmazhatók különböző ipari és háztartási alkalmazásokban.

Különféle vékony lapokból áll, melyeket egymásra ragasztanak. Egyedi tulajdonsága, hogy szimmetrikus felépítéssel rendelkezik, ahol a rétegek megfelelően el vannak forgatva. Legalább három réteg furnérlemezből áll, melyek mindig páratlan számban fordulnak elő.

Miből és hogyan készül?

A rétegelt lemezek gyártásához különféle fafajtákat használnak. Hazai lombos fákat, mint például a bükk, nyír, nyár, juhar, tölgy és kőris, rendszeresen felhasználják. Tűlevelű fák, mint a lucfenyő és a borovi fenyő, is gyakran megtalálhatók a rétegelt lemezek összetételében. Az Európán kívüli őshonos fafajok is szolgálnak alapanyagként. A hajlékony rétegelt lemezek általában bükkből készülnek, de más fafajtákat is alkalmaznak.

A rétegelt lemezek gyártása precíz folyamat. A furnérokat méretre vágják, megszárítják és válogatják, majd összeillesztik és összeragasztják. A rétegeket keresztbe helyezik egymásra, és hidegen vagy melegen préselik össze, attól függően, hogy milyen típusú rétegelt lemezt szeretnének készíteni.

Felhasználása

Padlóburkolatok: Csúszásmentes rétegelt lemezek gyakran használatosak padlóburkolatként olyan helyeken, ahol a csúszás veszélye fennáll, például nedves vagy olajos környezetben. Ipari létesítmények, fürdőszobák, konyhák és járdák burkolására is alkalmazzák őket.

Járműipar: Az autógyártásban és más járműipari alkalmazásokban is használják ezeket a lemezeket a járművek padlójának vagy rakományterületeinek burkolására. Ez növeli a biztonságot és megakadályozza a rakomány elcsúszását vagy sérülését.

Raktárak: A csúszásmentes rétegelt lemezek segíthetnek a raktárakban tárolt áruk biztonságosabb elhelyezésében. Alkalmasak a raklapok rögzítésére és a csúszásmentes felület biztosítására.

Bútorok és létrák: Bútorokban és létrákban is használják ezeket a lemezeket a biztonságosabb használat érdekében. Például létrák lépcsőfokainak bevonására, illetve olyan bútorokban, mint lépcsők, polcok vagy munkafelületek.

Sport és színpadok: Sportpályák burkolatában, lelátókon, de elég elterjedt színpadok padlójához is alkalmazni.

Kerti és kültéri területek: Kültéri járdák, teraszok és medencék körül is alkalmazzák ezeket a lemezeket a biztonságosabb közlekedés és a csúszások megelőzése érdekében.

KERESD GYŐRI TELEPHELYÜNKÖN!

Látogass el bemutatótermünkbe és telephelyünkre, ahol kollégáink segítenek a választásban!
Scroll to Top