Konyhakész tűzifák a SOMY-tól!

2023 október 5.

Sokan, akik faanyagot keresnek különböző projektekhez, gyakran találkoznak azzal a dilemmával, hogy vajon érdemes-e konyhakészen vásárolni a fát, vagy inkább a tüzépben válasszanak faanyagot. Ebben a cikkünkben ezt a kérdést járjuk körbe, hogy könnyebben dönthess!

1. Idő- és munka megtakarítás

A tüzépből beszerzett faanyagok általában nyers formában érkeznek, így szükség van rá, hogy saját magunk fogjunk neki, időnket és energiánkat bele fektetve, hogy elérjük a konyhakész változatot.

Azonban ha ezt megelőzve már úgy vesszük a faanyagot hogy az már tüzelésre készen áll, akkor rengeteget segíthetünk magunknak ezzel. Jelentős idő- és munka megtakarítást eredményezünk, ez pedig különösen akkor jó, ha már az utolsó esélyünk van beszerezni a téli tüzelőt!

2. Pontosabb méretek

A konyhakészen vásárolt faanyagok precízen méretezettek és simák, így nem kell aggódnunk az esetleges méreteltérések miatt.

Ezzel szemben a tüzépen beszerzett nyers faanyagok esetében előfordulhat, hogy pontos méretek kialakításához szükség van további megmunkálásra, ami időbe telik, és néha még speciális eszközök beszerzését is igényelheti.

3. Minőség és tartósság

Ha konyhakész fa mellett döntünk minőséget és tartósságot is vásárolunk, hiszen a tüzépes faanyag nincs azzal az alapossággal válogatva, mint a kész. Ez azt jelenti, hogy a kész faanyagok sokkal hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a nyers társaik és a teljesítményük is jóval magasabb.

Így pedig, ha hosszú távra tervezünk érdemesebb beruházni a konyhakészre, hogy az a tél végén is olyan minőségű legyen, mint amikor megvásároltuk.

Összességében, ha kényelmes és problémamentes megoldást keresünk a faanyagok beszerzésére, érdemes lehet készre vágottan vásárolni őket. Ez időt és munkát takaríthat meg, garantáltan pontos méreteket és magas minőséget biztosít, valamint esztétikailag is vonzóbb lehet. Ne habozzunk tehát konyhakészen beszerezni a szükséges fatípusokat a következő hideg időszakra!

Keresd minőségi, konyhakész tüzelőanyagaid a SOMY-nál!

Körhálós Csertölgy

Raklapra csomagolva, Konyhakész, Mérete: 30-35cm

Kalodás Lágy Lombos

Raklapra csomagolva, Konyhakész, Mérete: 30-35cm

Ledvicei Dió Szén

Zsákos kiszerelés
1 zsák = 20 kg

Scroll to Top